پ ٧-١ کلیات
پ ٧-١-١ ((پیوست ٧- اندازه گذاری لولهها در لوله کشی آب باران ساختمان)) به عنوان راهنمای محاسبه و تعیین اندازة لولههای آب باران ساختمان پیشنهاد میشود و نباید آن را به عنوان جزئی از مقررات، که رعایت حداقلهای مقرر شده در آن الزامی است، تلقی کرد.
پ ٧-١-٢ روش پیشنهاد شده در ((پیوست ٧- اندازه گذاری لولهها در لوله کشی آب باران ساختمان)) به هیچ وجه استفاده از روشهای مهندسی دیگر را، به شرط تأیید، منتفی نمیکند.
پ ٧-١-٣ روش پیشنهادی برای اندازه گذاری لولهها در لوله کشی آب باران ساختمان شامل اجزای زیر است:
پ ٧-١-٣-١ تعیین قطر اسمی لوله قائم؛
پ ٧-١-٣-٢ تعیین قطر اسمی لولههای افقی.
پ ٧-١-٤ در جدولهایی که در ((پیوست ٧- اندازه گذاری لولهها در لوله کشی آب باران ساختمان)) مورد استفاده قرار گرفته، برابری واحدها به ترتیب مقرر در (پ-٣-١-٤) است.
پ ٧-٢ تعیین قطر اسمی لولههای قائم
پ ٧-٢-١ قطر اسمی لولههای قائم آب باران برای حداکثر بارندگی به مقدار یک اینچ در مدت یک ساعت مداوم برای مقادیر سطح بام از جدول پ ٧-٢-١ به دست میآید.
پ ٧-٢-٢ اگر مقدار حداکثر بارندگی در مدت یک ساعت مداوم عدد دیگری غیر از یک اینچ باشد، باید در هر مورد سطح بام مندرج در جدول را بر آن عدد تقسیم کرد و مقدار تصحیح شده بام را به دست آورد.
پ ٧-٢-٣ اگر مجاور بام دیواری باشد که آب باران پس از برخورد با آن به آب باران بام اضافه شود، باید نصف سطح دیوار به سطح بام اضافه شود و قطر اسمی لوله آب باران را برای حاصل جمع این دو سطح به دست آورد.
پ ٧-٣ تعیین قطر اسمی لولههای افقی
پ ٧-٣-١ قطر اسمی لولههای افقی آب باران برای حداکثر بارندگی به مقدار یک اینچ در مدت یک ساعت مداوم برای مقادیر سطح بام و شیب لوله افقی از جدول پ ٧-٣-١ به دست میآید.
پ ٧-٣-٢ اگر مقدار حداکثر بارندگی در مدت یک ساعت مداوم عدد دیگری غیر از یک اینچ باشد، باید در هر مورد سطح بام مندرج در جدول را به آن عدد تقسیم کرد و مقدار سطح تصحیح شدة بام را به دست آورد.
پ ٧-٣-٣ اگر مجاور بام دیواری باشد که آب باران پس از برخورد به آن به آب باران بام اضافه شود، باید نصف سطح دیوار به سطح بام اضافه شود و قطر اسمی لوله افقی آب باران را برای حاصل جمع دو سطح به دست آورد.