22-10-elevators-and-electric-stairs

٢٢-١٠ آسانسورها و پلکان برقی‌

٢٢-١٠-١ کلیات

به‌کارگیری‌ آسانسورها و پله‌های‌ برقی‌ در ساختمانها برای‌ تسهیل‌ جابجایی‌ بین‌ طبقات غیر هم‌سطح‌ صورت می‌گیرد. این‌ تجهیزات شامل‌ سیستم‌های‌ برقی‌ و مکانیکی‌ بوده و برای‌ داشتن‌ عملکرد ایمن‌ و مطلوب نیاز به‌ کنترل و بازرسی‌ مداوم دارند. هدف این‌ فصل‌ تعیین‌ حداقل‌ الزاماتی‌ است‌ تا تمهیدات لازم برای‌ بهره برداری ایمن‌ و مناسب‌ از این‌ تجهیزات فراهم‌ شود.

٢٢-١٠-٢ الزامات عمومی‌

کلیه‌ مقررات و اصول ایمنی‌ باید مطابق‌ با مباحث‌ مقررات ملّی‌ ساختمان و ضوابط‌ تعیین‌ شده از طرف سازمان ملّی‌ استاندارد ایران برای‌ آسانسورها و پله‌های‌ برقی‌ که‌ در ساختمانها نصب‌ شده اند یا نصب‌ خواهند شد، رعایت‌ شود. با توجه‌ به‌ ماهیت‌ آسانسورها و پله‌های‌ برقی‌، برای‌ حصول اطمینان از عملکرد مناسب‌ و داشتن‌ ایمنی‌ کافی‌ در دوره بهره برداری، نیاز به‌ انجام بازرسی‌های‌ ادواری‌ و نگهداری‌ مناسب‌ از این‌ تجهیزات می‌باشد.

٢٢-١٠-٣ بازرسی‌ و نگهداری‌ توسط‌ مسئول نگهداری‌ ساختمان

مالک‌ یا نماینده قانونی‌ او باید مسئول نگهداری‌ ساختمان را برای‌ انجام بازدیدهای‌ ادواری‌ و نگهداری‌ مشخص‌ نماید. این‌ اشخاص باید دارای‌ صلاحیت‌ معتبر نگهداری‌ آسانسور و پله‌برقی‌ از مراجع‌ ذیصلاح بوده و حداقل‌ ماهانه‌ یک‌بار از کلیه‌ قطعات و تجهیزات اعم‌ از برقی‌ و مکانیکی‌ بازدید نموده و گزارشی‌ از نتیجه‌ بازدید را در پرونده نگهداری‌ ساختمان ثبت‌ نمایند. مسئول نگهداری‌ ساختمان در زمان بازدید باید کلیه‌ قطعات را به‌ طور کامل‌ کنترل و عملکرد آنها را بررسی‌ نماید. چنانچه‌ در بازدیدهای‌ ادواری‌ مشخص‌ شود که‌ قطعه‌ یا قطعاتی‌ نیاز به‌ تعمیر، تنظیم‌ یا تعویض‌ دارند، باید مسئول نگهداری‌ ساختمان نسبت‌ به‌ اصلاح یا تعویض‌ آن اقدام نموده و تا نصب‌ قطعه‌ و عدم حصول اطمینان از عملکرد ایمن‌ و مناسب‌، دستگاه باید خاموش شود. مسئول نگهداری‌ ساختمان باید با نصب‌ اطلاعیه‌ بر روی‌ کلیه‌ درهای‌ آسانسورها و در قسمت‌ ورودی‌ پله‌های‌ برقی‌ خرابی‌ یا خارج از سرویس‌ بودن دستگاه را به‌ استفاده کنندگان اطلاع دهد.

٢٢-١٠-٤ بازرسی‌ توسط‌ بازرس

بازرسی‌ آسانسورها و پله‌های‌ برقی‌ باید حداقل‌ سالانه‌ یک‌بار توسط‌ بازرس انجام شود. در بازرسی‌های‌ سالانه‌ اگر مغایرتی‌ با اصول ایمنی‌ و مباحث‌ مقررات ملّی‌ ساختمان مشاهده شود، دستگاه تا رفع‌ مغایرت باید خاموش شود. در صورت نیاز، بازرس می‌تواند از خدمات افراد متخصص‌ یا مشاور استفاده نماید و چنانچه‌ نیاز به‌ انجام آزمون قطعه‌ یا قطعات خاصی‌ باشد، مسئول نگهداری‌ ساختمان باید تمهیدات لازم برای‌ این‌ کار را فراهم‌ نماید. بازرس باید مجوز استفاده از دستگاه را در صورتی‌ صادر نماید که‌ الزامات مربوط به‌ استاندارد، مبحث‌ پانزدهم‌ مقررات ملّی‌ ساختمان و اصول ایمنی‌ رعایت‌ شده باشد.

٢٢-١٠-٥ تغییرات سیستم‌ و تجهیزات کنترلی‌ خاص

اگر مسئول نگهداری‌ ساختمان برای‌ افزایش‌ ایمنی‌ و آسایش‌ استفاده کنندگان تصمیم‌ به‌ انجام تغییرات در سیستم‌ یا نصب‌ تجهیزات کنترلی‌ خاص که‌ در زمان طراحی‌ و نصب‌ دستگاه پیش‌بینی‌ نشده است‌ را داشته‌ باشد، در صورت مطابقت‌ با الزامات مباحث‌ مقررات ملّی‌ ساختمان بلامانع‌ است‌ و اجرای‌ این‌ تغییرات باید توسط‌ اشخاص دارای‌ صلاحیت‌ انجام شود. دستگاه پس‌ از انجام تغییرات باید توسط‌ بازرس مورد بازرسی‌ واقع‌ شده و در صورت رعایت‌ الزامات مباحث‌ مقررات ملّی‌ ساختمان، مجوز استفاده از آن صادر شود.

ابزارک‌های من

در حال توسعه

بر اساس برنامه توسعه کدکاو، این بخش طبق زمان بندی تدوین و منتشر خواهد شد. برای اطلاع از برنامه توسعه کدکاو به صفحه “کدکاو” مراجعه کنید.

برای مشاهده و استفاده از این خدمات باید به عنوان کاربر "ورود " کرده باشید.

در این بخش مقررات ملی رابطه ای وجود ندارد
در این بخش مقررات ملی جدولی وجود ندارد
در این بخش مقررات ملی تصویر یا نموداری وجود ندارد

ورود | عضویت

از طریق این صفحه می توانید به کدکاو وارد شوید و از خدمات سطح بالاتری به رایگان استفاده کنید. اگر هنوز ثبت نام نکرده اید، از همین جا شروع کنید.

صفحات اصلی کدکاو

کتابخانه

جستجوی پیشرفته

کاو
میزان دقت در جستجوی عبارت
عین عبارت چند کلمه ای را جستجو کن
در عنوان ها جستجو کن
متن کامل مقالات را جستجو کن
فیلتر مباحث
استانداردهای ساختمانی ایران
آیین نامه طراحی ساختمان ها در برابر زلزله - استاندارد 4-2800
سیمان هیدرولیکی
آهک و فرآورده‌های آن
گچ و فرآورده‌های آن
ملات های ساختمانی
سنگ‌های ساختمانی
سنگدانه ها
کاشی سرامیکی
فرآورده‌های سفالی و آجرها
فرآورده‌های سیمانی
قیر و قطران
عایق‌های رطوبتی
عایق‌های حرارتی
شیشه
یراق آلات ساختمانی
رنگ و پوشش‌های ساختمانی
پلیمرهای ساختمانی
چوب و فرآورده‌های آن
آهن، فرآورده‌های آهنی و مصالح جوشکاری
فلزات غیرآهنی
نانو مواد
مقررات ملی ساختمان ایران
مبحث یکم تعاریف
مبحث دوم نظامات اداری
مبحث سوم حفاظت ساختمانها در مقابل حریق
مبحث چهارم الزامات عمومی ساختمانها
مبحث پنجم مصالح و فرآورده های ساختمانی
مبحث ششم بارهای وارد بر ساختمان
مبحث هفتم پی و پی سازی
مبحث هشتم طرح و اجرای ساختمان های بنایی
مبحث نهم طرح و اجرای ساختمان های بتن آرمه
مبحث دهم طرح و اجرای ساختمانهای فولادی
مبحث یازدهم طرح و اجرای صنعتی ساختمانها
مبحث دوازدهم ایمنی و حفاظت کار در حین اجرا
مبحث سیزدهم طرح و اجرای تاسیسات برقی ساختمانها
مبحث چهاردهم الزامات عمومی ساختمان
مبحث پانزدهم آسانسور و پلکان برقی
مبحث شانزدهم تاسیسات بهداشتی
مبحث هفدهم لوله کشی گاز طبیعی
مبحث هجدهم عایق بندی و تنظیم صدا
مبحث نوزدهم صرفه جویی در مصرف انرژی
مبحث بیستم علائم و تابلوها
مبحث بیست و یکم پدافند غیرعامل
مبحث بیست و دوم مراقبت و نگهداری و از ساختمانها
مبحث بیست و سوم الزامات ترافیکی ساختمانها