کدکاو

کدکاو سرویسی نرم افزاری مبتنی بر شبکه اینترنت می باشد که قصد دارد با تسهیل فعالیت های پیرامون صنعت ساختمان به فعالان این صنعت، به خصوص مهندسین، خدمات خود را ارایه دهد. در ادامه به چهار پرسش اساسی در مورد کدکاو پاسخ داده شده است.

سربرگ کدکاو در همه جا، در تمام صفحات به شکل یک نوار آبی با پنج دکمه به شکلی که در بالای همین صفحه مشاهده می کنید، در دسترس‌تان خواهد بود.

این سربرگ به شما این امکان را می دهد به بخش های مهم و پرکاربرد، به سرعت دسترسی داشته باشید. با کلیک بر روی هر یک از این دکمه ها یه پنجره موقت باز می شود که می توانید با استفاده از محتویات این پنجره عملیات مورد نظرتان سریعا انجام دهید.

 

فهرست منابع مهم کتابخانه

با توجه به تنوع و فراوانی مطالب کتابخانه، در اینجا، یک دسترسی سریع به منایع مهم ایجاد کرده‌ایم. اگر از آن دسته کاربرانی باشید که تسلط تقریبی به کتاب‌های مورد استفاده‌تان داشته باشید این پنجره دسترسی برای شما بسیار مفید خواهد بود. در غیر این صورت بهتر از با استفاده از دکمه جستجو به مطلب مربوطه برسید.

منابع پرکاربرد کتابخانه را به دو بخش “مقررات ملی ساختمان” که در بر گریرنده تمام فصول آخرین ویرایش‌های مقررات ملی است و دیگری “سایر منابع پرکاربرد” تقسیم کرده‌ایم. سایر منابع پرکاربرد بر اساس تعداد مراجعات کاربران تعیین خواهد شد. در حال حاضر صرفا آیین‌نامه طراحی ساختمان‌های در برابر زلزله، یعنی استاندارد 4-2800 در این دسته قرار گرفته که با افزایش استفاده کاربران، منابع دیگر هم به این بخش افزوده خواهد شد.

جستجو

  • کلمه کلیدی

با این ابزار می توانید هر کلمه کلیدی را به دنبال مطلبی پیرامون آن هستید جستجو کنید. در حال حاضر جستجو روی منابع کتابخانه انجام می شود و در آینده امکان جستجو روی ابزارک‌ها و آموزش‌ها نیز به آن افزوده خواهد شد.

برای جستجو کافیست عبارت مورد نظر را در نوار سفید رنگ تایپ کرده و روی دکمه جستجو کلیک کنید. (اگر روی دکمه جستجو کلیک نکیند پس از سه ثانیه نتایج برای عبارت نوشته شده در کادر نمایش داده خواهد شد. با کلیک روی هر نتیجه، نوشته مربوطه در یک صفحه جدید برای شما نمایش داده خواهد شد.

تعداد نتایج یافت شده در منابع کتابخانه را در کادر طوسی رنک بالای نتایج جستجو خواهید دید. نتایج جستجو شامل عنوان مطلب، خلاصه مطلب و تصویر شاخص مطلب خواهد بود.

  • تنظیمات جستجو

می تونید با تنظیم گزینه ها جستجو را در منابع مورد نظرتان انجام دهید. به صورت پیش فرض جستجو در مباحث 23 گانه مقررات ملی انجام می شود. اما می توایند منابع را کمتر کنید یا حتی منابعی مانند استانداردهای ساختمانی را به آنها اضافه کنید.

به عنوان مثال اگر می خواهید عبارت ترکیبی “بتن سبک” را در مبحث نهم و دهم و یازدهم جستجو کنید، ابتدا در تنظیمات تیک “عین عبارت چند کلمه ای را جستجو کن” را بزنید تا دقت جستجو مطابق با عبارت وارد شده باشد. سپس در فیلتر مباحث، به غیر از مباحث مورد نظرتان تیک سایر منابع را حذف کنید و حالا عبارت “بتن سبک” را (البته بدون کاراکترهای ” ” ) تایپ کنید و از نتایج استفاده کنید. دقت داشته باشید تنظیمات جستجو قبل از وارد کردن کلمه مورد نظرتان باید انجام شود. یعنی با نمایش نتایج جستجو، پنجره جستجو در زیر نمایش نتایج مانده و از دسترس خارج  می شود.

نکته : هنگامی که عبارتی را جستجو کرده و به مطلب مربوطه وارد می‌شوید، برای جستجوی همان عبارت در صفحه و مطلب جدید می توانید از ابزار جستجو در مرورگر خود استفاده کنید.

اگر در سیستم کامپیوتر رومیزی یا لپ تاپ کدکاو را می بینید، با فشردن همزمان دکمه های Ctrl و F (در سیستم عامل های مکینتاش یعنی کامپیوتر های مک از فشردن همزمان کلید های Command و F) پنجره ای در مرورگر برای شما باز خواهد شد که می‌توانید کلمه مورد نظرتان را در همین صفحه جستجو کنید و با کمک مرورگر به راحتی به نتایج مراجعه نمایید.

در صورتی که از گوشی همراه یا تبلت برای مشاهده کدکاو استفاده می کنید از بخش امکانات مرورگرتان روی ابزار search رفته و عبارت مورد نظرتان را تایپ و در همین صفحه مشاهده کنید.

فهرست صفحات مهم “کدکاو”

به شکلی می توان گفت که این دکمه منوی فهرست صفحات مهم “کدکاو” است. صفحاتی که پیوستگی عملکردشان لازم می‌نمود که کاربران در هر لحظه و در هر جایی که باشند بتوانند به سایر صفحات مهم سریع و بلافاصله دسترسی داشته باشند.

فهرست ابزارک‌های من

با توجه به تنوع و تکثر ابزارک‌های موجود، هر کاربری بسته به استفاده‌ها و نیازمندی‌های خود تعدادی از ابزارک‌های مورد علاقه را نشانه‌گذاری می‌کند و می‌تواند از این پنجره به آنها دسترسی سریع داشته باشد. دیگر لازم نیست در بازار ابزارک‌ها، جستجو کنید. این دکمه میانبری برای شما ایجاد خواهد کرد تا ابزارک‌های مورد علاقه‌تان را همیشه در دسترس داشته باشید.

نیمرخ و صفحه من

اینجا درگاه ورود به “کدکاو” را می‌بینید. اگر به “کدکاو” ورود کرده باشید، شکلک نمایشی خندان و در غیر اینصورت نمایش خنثی خواهد داشد. پس از ورود به “کدکاو”، می توانید اطلاعات نیمرخ کاربریتان را همیشه و همه‌جا در دسترس داشته باشید. گزارشی از دعوت نامه‌ها را ببییند و نسبت به پذیرش یا رد آنها (که بعید است) اقدام کنید. در صورتی که لازم بدانید از همین طریق می‌توانید با کلیک بر روی دکمه “خروج” از حساب کاربری خود خارج شوید و به عنوان کاربر ناشناس از امکانات عمومی “کدکاو” استفاده کنید.

روکش مباحث

هر یک از مباحث مقررات ملی ساختمان با نوشته‌هایی آغاز می‌گردد که مستقل از محتوی و مطالب فنی، به معرفی خود مبحث مربوط می شوند. لذا ساختاری متفاوت برای این بخش ابتدایی و به گفتاری “روکش مباحث” ایجاد کرده‌ایم. روکش هر مبحث به سه بخش تقسیم شده است.

نمایه

شامل لوگوی مبحث ، عنوان مبحث و مشخصات تاریخی و چاپی آن است که سندیت قانونی مبحث را تعیین می کند.

فهرست مطالب

فهرستی از فصول مبحث پیش رو را نمایش می دهد. برای نمایش این فهرست لازم است روی نشان کلیک کنید تا عناوین فصول این مبحث به شکل آبشاری نمایش داده شود. با کلیک روی عنوان فصل مربوطه به مطلب مورد نظرتان منتقل خواهید شد.

مقدمه

مطابق با ساختار کلی تمام مباحث مقررات ملی ساختمان، مقدمه‌ای که توسط کمیته تخصصی همان مبحث تهیه شده ملاحظه خواهید کرد.

هیات تدوین

لیست اسامی اعضای شورای تدوین ، اعضای کمیته تخصصی و اعضای دبیرخانه هر ویرایش را ملاحظه خواهید کرد.

 

فصول مباحث

معماری محتوی تمام فوصل مباحث مقررات ملی با ساختاری یکسان به شرح زیر قابل تفکیک است :

نمایه

  •  لوگو

تصویر شاخصی است که به شکلی یکتا و منحصر به فرد و با توجه محتوی مطالب همین فصل تهیه و ترسیم شده تا با ایجاد تصویر ذهنی، در به خاطر سپاری و یادآوری هر فصل به کاربران کمک کنید. این تصویر شاخص در نتایج جستجو کمک می کند تا سریعتر فصولی را که پیشتر مطالعه کرده‌اید، با یک نگاه انتخاب کنید.

  • عنوان

مطابق با عنوان همان فصل در کنار لوگو نمایش داده می شود. هر عنوانی با یک شماره دو بخشی آغاز می‌شود که شماره اول نشانه دهنده شماره مبحث و شماره بعدی نشان دهنده شماره فصل است.

  • شماره و عنوان مبحث

نشان می دهد مطلب روبرو از کدام مبحث مقررات ملی ساختمان می‌باشد.

  • شماره ویرایش

عطف به توضیحات بعدی لازم است خواننده از شماره ویرایش مبحث مورد نظر مطلع گردد.

  • تاریخ ابلاغ

طبق قانون، دفتر تدوین و ترویج مققرات ملی ساختمان موظف به تدوین و انتشار مباحث مهم و موثر در صنعت ساختمان در بازه‌های زمانی (حداکثر 5 ساله) است. البته که با رخداد تغییرات مهم در جریان های علمی و فنی نیز، حتی در بازه‌ای کوتاه‌تر نیز ممکن است ویرایش جدید و به روز شده هر مبحث تدوین و ارایه گردد. لذا باید در نظر داشت که به روز بودن مطلبی که در حال مطالعه آن هستید نشانه سندیت قانونی آن است. ویرایش‌های قدیمی‌تر هر مبحث هر چند از نظر علمی همچنان با ارزش هستند اما از نظر حقوقی و قانونی ملاک عمل و تشخیص آخرین ویرایش ابلاغی توسط وزیر محترم مسکن خواهد بود. لذا لازم است هر خواننده‌ای قبل از مطالعه محتوی مطالب به دقت به آن قسمت از نمایه از به روز بودن آن اطمینان یابد.

  • غلط نامه

بدیهی است با توجه به تنوع و گستردگی مطالب ارایه شده در مباحث، امکان بروز خطاهای عمدتا نگراشی محتمل باشد. بر این اساس کدکاو مطالب و محتوی تمام مباحث ارایه شده را بر اساس آخرین غلط نامه های رسمی که توسط دفتر تدوین و ترویج مقررات ملی اعلام شده باشد تصحیح نموده و آن را به اطلاع کاربران می‌رساند.

  • نوار پیمایش

در این نوار می‌توانید به فصل بعدی یا قبلی مطلبی که در حال مشاهد آن هستید مراجه نمایید. این نوار برای دسترسی سریع کاربران طراحی شده است. دقت داشته باشید این لینک‌های دسترسی صرفا برای فصول مبحثی که پیش‌روی شماست عمل می‌کند. به زبان ساده‌تر با رسیدن به آخرین فصل از یک مبحث مقررات ملی لینکی برای فصل بعدی نمایش داده نمی‌شود یا برای فصل نخست هیچ مبحثی، لینکی برای فصل قبلی وجود ندارد. برای رفتن به مبحث بعدی یا قبلی لازم است از منوی فهرست کتابخانه در سربرگ استفاده کنید.

محتوی

قلب اطلاعات “کدکاو” همین بخش است. بر اساس ساختاری که دفتر تدوین مقررات ملی ساختمان برای نگارش مباحث مختلف استفاده کرده است، محتوی هر فصل از مباحث را به چهار دسته کلی می توان تقسیم کرد :

  • نوشته ها

عنوان : هر یک از بند‌های مقررات ملی ساختمان دارای یک رشته شماره و عنوان است. (البته طور استثنا در مبحث دوم نوشته‌هایی وجود دارد که عنوان آنها محدود به یک شماره بند است) این شماره شناسه از سه بخش، شروع شده و تا شش بخش نیز پیش می‌روند. برای تفکیک نمایشی بندهای مقررات ملی شماره شناسه‌های سه بخشی با پس زمینه آبی رنگ و متنی درشت و برجسته تفکیک شده‌اند تا خوانندگان سریعتر و آسانتر قادر به درک شروع و پایان زیر بخش‌های هر فصل باشند.

در مرحله بعدی شماره شناسه‌های چهار بخشی نیز به همین ترتیب و با همین هدف از نظر نمایشی با پس زمینه طوسی رنگ تفکیک شده‌اند تا قابلیت تفکیک چشمی مطالب افزایش یابد و خوانندگان سریعتر مطالب را پیمایش و مطالعه نمایند.

مطلب : نوشته‌های متنی که در قالب جملات فارسی نوشته شده و مفاهیم و اصول فنی را تشریح  می‌کنند. سعی شده قالب نوشتاری آنها از نظر بصری عینا مطابق با متن مقررات ملی باشند. بخش مهمی از این نوشته‌ها را ارجاعات تشکیل می‌دهند. این اشارات با رنگ آبی تفکیک شده‌اند و کافیست روی آنها کلیک کنید. ارجاعات را به دو دسته می توان تقسیم کرد. ارجاع به بند یا تصویر یا جدولی و.. در داخل همین نوشته، که با لمس کردن نوشته آن، به پنجره نمایش به نشانی مربوطه منتقل می‌شود و دیگری ارجاع به مطلبی که بیرون از این نوشته باشد، که با کلیک کردن روی آن مطلب مورد اشاره در یک پنجره جدید باز می‌شود و پنجره نمایش روی بند مورد نظر متمرکز می‌گردد.

  • فرمولها و روابط ریاضی

بخش مهمی از اطلاعات فنی مندرج در این مباحث در قالب فرمولها و روابط ریاضی هستند که یک به یک آنها برای نمایش در محیط HTML، در ساختار لاتکس بازنویسی شده اند. این بخش از مقررات ملی برای تفکیک و تمایز بصری از رنگ نارنجی استفاده شده است. از مهمترین نکات در معرفی فرمول ها و روابط ریاضی آن است که برخلاف جداول و تصاویر که که دارای عنوان متنی می باشند برای اشاره به فرمولها فقط از شماره شناسه سه بخشی استفاده شده است. بنابراین کدکاو به طور اختصاصی  و بر اساس شرح مندرج در متن مطالب برای هر یک از فرمولها عنوانی را تعریف کرده که در منوی پاورقی و به دنبال شماره شناسه هر فرمول نوشته شده است.

برخی از فرمول‌ها در ادامه خود توضیحاتی دارند که محدودیت‌ها یا مشخصات پارامتر‌های مورد استفاده در فرمول را شرح می‌دهد. این بخش با فونتی متفاوت در قالب یک کادر باریک نارنجی در زیر فرمول تفکیک شده تا درک پیوستگی آن با خود فرمول تسهیل گردد و سرعت و کیفیت درک مطالب را ارتقا دهد.

  • جداول

جداول مقررات ملی از پر استفاده‌ترین بخش‌های محتوایی در مباحث می‌باشند. بر این اساس نمایش جداول نیز هم با رنگ و هم با ساختار هندسی و نوشتاری برجسته شده‌اند تا خواننده را در مطالعه و درک آنها کمک کنند. عنوان جدول با پس زمینه سبز پررنگ در بالای جدول و عنوان ستون‌های جدول با پس زمینه سبز روشن تفکیک شده اند. ردیف‌های فرد با پس زمینه سفید و ردیف‌های زوج با پس زمینه خاکستری روشن، که در قرائت مطالب و جداول کمک بسیاری به خوانندگان خواهد کرد. با توجه به عرض محدود نمایشگر های گوشی‌های همراه، اگر جدولی بیش از 6 ستون داشته باشد، می توانید با لمس کردن جدول به سمت چپ یا راست نمایش جدول را در عرض آن پیمایش کنید. نمایش واکنشگرا بر اساس عرض نمایشگر‌های مختلف مانند مانیتور‌های رومیزی، تبلت و گوشی همراه از ویژگی‌های جداول “کدکاو” در جهت تسهیل و دسترسی کاربران بوده است.

برخی از جداول در ادامه خود توضیحاتی دارند که برای اعلام شرایط خاص، محدودیت ها یا شرح بر عبارات و پارامتر‌های به کار رفته در محتوی جدول در پی آنها آمده است. این توضیحات برای اینکه از نظر بصری با خود جدول پیوستگی داشته باشند و راحت‌تر تشخیص داده شوند که مربوط به جدول هستند (نه بند‌های مستقل) با فونتی باریکتر و در ادامه جدول و دورن یک کادر سبز رنگ باریک محاط شده‌اند تا در آسانتر کردن دسترسی و درک جداول به خواننده کمک کنند.

  • تصاویر

هر چند تصاویر موجود در مقررات  ملی بسیار زیاد نیستند اما بخش موثر و پر مفهومی در انتقال داده به خوانندگان به حساب می آیند. لذا تصاویر موجود در این مباحث عینا مشابه با کتب چاپی، اسکن شده و ارایه شده اند. البته که در آینده نزدیک این تصاویر به صورت اختصاصی بازترسیم خواهند شد. دقت داشته باشید بر خلاف جداول، عنوان تصاویر در زیر تصویر جایگذاری شده و با پس زمینه بنفش قابل تسخیص هستند. به مانند جداول و روابط ریاضی، متونی که به شرح تصویر اختصاص دارند را در قالب یک کادر باریک بنفش رنگ و در ادامه تصاویر می‌بینید.

پاورقی

در بخش پایینی صفحات نمایش مقررات ملی ساختمان (پاورقی)، نواری قرار داده شده که سه دکمه در آن پیش بینی شده است.

  • فهرست

با کلیک روی این دکمه پنجره‌ای از پایین به بالا باز می‌شود که فهرست مطالب مهم فصل پیش رویتان را به تفکیک در چهار زبانه نمایش می‌دهد. در زبانه اول با عنوان “مطالب” فهرستی از عناوین نوشته‌ها را ملاحظه می‌کنید. تمام عناوینی که با شماره شناسه سه بخشی تعریف شده‌اند در این جا ملاحظه می‌کنید. کافیست روی عنوان مورد نظرتان کلیک کنید تا نمایش مطلب پیش‌رویتان به همان عنوان منتقل شود. به همین ترتیب سه زبانه دیگر با عناوین “جداول” روابط و فرمول ها” و “تصاویر” تعریف شده که عناوین مربوطه را به تفکیک برای شما دسته بندی کرده اند.

نکته : وقتی عنوانی از نوشته، جداول، فرمولها یا تصاویر کلیک می کنید و محتوی مورد نظرتان در چهارچوب نمایشی قرار می‌گیرد، می‌توانید به تنظیمات مرورگر رفته و دکمه اشتراک را انتخاب کنید. اکنون اگر این نشانی را در هر جایی، به عنوان مثال در شبکه‌های اجتماعی به اشتراک بگذارید، گیرنده نیز با کلیک روی این نشانی همان موقعیت را مشاهد خواهد کرد و دیگر لازم نیست مطلب را بالا و پایین کند تا به محل مورد نظر شما برسد. به عناون مثال اگر جدولی را برای یک دوست می‌خوهید ارسال کنید کافیست، از فهرست جداول، جدول موردنظرتان را کلیک کنید و زمانی که جدول در ابتدای پنجره نمایش قرار گرفت، این نشانی را اینستاگرام یا واتس اپ یا هرجایی که مایلید برای دوستتان ارسال کنید. حالا اگر گیرنده روی لینک ارسالی شما کلیک کند، همان جدولی را مشاهده می‌کند که مدنظرتان بوده است.

  • یادداشت های شخصی

این دکمه پنجره‌ای را برای شما باز می‌کند که یک از ابزارک‌های پایه “کدکاو” را در خود دارد. البته که اگر به عنوان کاربر ورود نکرده باشید امکان استفاده از آن را نخواهید داشت. پس قبل از هر کاری ابتدا ثبت نام کنید و به عنوان کاربر شناخته شده وارد “کدکاو” شوید. با این ابزار می‌توانید برای مطلبی که از مقررات ملی مشاهده می کنید، انواع برچسب و یادداشت را ثبت و ذخیره کنید و در بخش مربوطه در صفحه همکاران، زبانه “من”، بایگانی یادداشت‌هایتان ملاحظه کنید. این ابزارک به شما امکان می‌دهد به مانند یک دفترچه یادداشت شخصی، هر نکته یا نوشته یا نشانه‌ای را که مدنظرتان است، برای همین فصل از مقررات ملی که پیش رویتان است، یادداشت کنید و در آینده نیز به آنها مراجعه کنید. این ابزارک امکانی مانند حاشیه نویسی برای شما ایجاد می‌کند. با توجه به اینکه این ابزارک برای تمام کاربران به رایگان می‌باشد، محدودیت استفاده‌ای برای آن پیش‌بینی شده است. در حال حاضر هر کاربر به رایگان می تواند حداکثر یکصد مرتبه از آن استفاده نماید.

  • برو بالا

دکمه فلش رو به بالا، نمایش مطالب را به ابتدای مطلب می برد. بسیاری از مطالب (فصول) مقررات ملی ساختمان به علت حجم بالای آنها پیمایش عمودی زمان‌بری خواهد داشت. گاها لازم است کاربر در هر جایی از مطالب که قرار دارد سریعا به ابتدای مطالب برگردد. این پیمایش را با یک کلیک روی این دکمه به صورت خودکار در دسترس خواهید داشت.

معماری هرمی “کدکاو”

شکل زیر نمایشی تصویری از بخش های اصلی “کدکاو” را نمایش می دهد. با توجه به پیچیدگی ارتباط بین محتوی و اجزای بخش های مختلف، مسیرهای ارتباطی و دسترسی در تصویر جزئی‌تر بررسی شود. اما به هر شکل، کتابخانه همواره قلب “کدکاو” خواهد بود. قلبی که مبنای طراحی های ابزارک و محیط های فعالیت همکاران خواهد بود.

ساختار ارتباطی صفحات “کدکاو”

ارتباط کلی بین بخش های مختلف “کدکاو” را در شکل بالا می توانید تصور کنید.

صفحه “کدکاو”

این صفحه برای معرفی کدکاو طراحی شده است. هر پرسشی که در مورد “کدکاو” دارید را این جا جستجو کنید. کدکاو چیست؟ از کجا آمده؟ چه هدف و برنامه‌ای دارد؟ قصد دارد چه کاری کند؟ و مهمتر از همه اینکه، چطور از “کدکاو” استفاده کنیم؟

زبانه‌های صفحه “کدکاو”

  • راهنما : سربرگ “کدکاو”، ساختار صفحات مقررات ملی ساختمان، ساختمان “کدکاو”، پرسش های متداول

در طراحی “کدکاو” سعی شده از ابزارهای و ارتباطاتی استفاده شود که برای عموم کاربران صفحات اینترنتی آشنا باشد. با این حال به مانند هر نرم‌افزاری برای شفاف سازی نحوه عملکرد بخش های مختلف، توضیحاتی در چهار دسته بندی نوشته شده که با دقت بالاتری کاربران را برای بهره برداری حداکثر راهنمایی کند.

  • شناسنامه : بنیان‌گذار ، تولد

به مانند هر طرح نرم‌افزاری‌ای، با بیوگرافی و خواست‌های بنیان گذار و داستان شکل‎‌‌گیری “کدکاو” آشنا می‌شنوید. بخش مهمی از هویت “کدکاو” را در این زبانه مطالعه کنید.

  • اهداف و برنامه ها : هدف ، استراتژی ، برنامه ها

بسیاری از ویژگی‌ها، توانایی‌ها و محدودیت‌های “کدکاو”، به عنوان یک نرم‌افزار تحت وب، وابسته به اهداف و استراتژی‌های اولیه آن است. هزچند با مطالعه راهنمای کاربری با آنچه که درحال حاضر در دسترس شماست، آشنا می‌شوید، اما برای اینکه از آینده “کدکاو” و پیشرفت‌های آتی آن آشنا شوید، مطالب این زبانه را مطالعه کنید.

  • حریم خصوصی : حریم خصوصی در فضاهای دیجیتال، حریم خصوصی در کد کاو

“کدکاو” به مانند هر فضای دیجیتال، که محصول آن نتیجه عملکرد دوطرفه سیستم و کاربران است، لازم است کاربران را باحقوق‌شان آگاه کنیم. لازم است کاربران پیش از هر گونه تعاملی با سرویس های “کدکاو” بدانند که اطلاعات آنها چگونه ذخیره، نگه‌داری و حفظ می‌شوند.

صفحه “همکاران”

این صفحه نمایش دهنده اطلاعاتی است که ردپای فعالیت‌های شما در محیط‌های مختلف “کدکاو” است. از اطلاعات هویتی و فعالیت های شخصی هر کاربر تا اطلاعات عمومی‌ای که سایر کاربران به اشتراک می گذارند. اما قلب فعال این صفحه با عنوان “پروژه” شناخته می‌شود. فضایی که به کاربران اجازه می دهد در یک فضای اشتراکی قابل کنترل، اطلاعات پروژه‌های ساختمانی خود را ثبت کرده و به عوامل کلیدی در پروژه نمایش دهند. در ادامه شرح کاملتری از زبانه های این بخش را ملاحظه می کنید.

زبانه های صفحه “همکاران”

  • من : نیمرخ، یادداشت ها و نشانه‌ها

هر کاربر اطلاعات شخصی خود را که به هنگام ثبت نام وارد نموده است، در بخش نیمرخ می تواند ملاحظه کند و در صورت تمایل مورد اصلاح و ویرایش قرار دهد. این اطلاعات برای استفاده در بخش های مختلف کدکاو مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

شما می توانید در صفحات مختلف کدکاو علاوه بر مطالعه مطالب، برای هر نوشته‌ای ، یادداشت بگذارید و آرشیوی از مطالبی را مشاهده کنید که برای دست‌یابی سریعتر، آنها را برچسب یا یادداشت‌گذاری کرده‌اید.

  • دیگران : خانواده “کدکاو”

از مفید ترین بخش های شبکه کاربران “کدکاو” را اینجا می‌بینید. نمایشی سریع و مفید از اطلاعات هویتی، جغرافیایی، تخصصی و مسیرهای ارتباطی با سایر کاربران. صد البته که برای یافتن دیگر کاربران اعم از شرکت‌ها و افراد چه برای مشارکت در پروژه‌های داخل “کدکاو” یا همکاری در فضای کسب و کار، می توانید با یک جستجوی سریع کار را شروع کنید.

  • پروژه‌ها : پروژه جدید، پروژه های من، پروژه‌های دعوت شده

در اینجا می‌توانید پروژه جدید تعریف کنید. اطلاعات پروژه را ثبت و به روزرسانی کنید. اطلاعات پروژه‌هایی که خودتان تعریف کرده اید و مدیر آنها هستید را در بخش “پروژه‌های من” ببینید یا در بخش پروژه های دعوت شده اطلاعات پروژه هایی را ببینید که با دیگر نقش های مدیریتی به آنها دعوت شده‌اید.

  • آموزش ها : آموزش جدید ، آموزش‌های من ، آموزش‌های دعوت شده

کاربران اختصاصی که از مدرسان رسمی در مراکز آموزشی هستند یا از مروجان مطالب فنی و علمی در شبکه های اجتماعی (اینفلوئنسر های اینستاگرامی) باشند، با اعطای مجوز از سوی “کدکاو” می توانند در این فضا فعالیت داشته باشند. با استفاده از ابزارک‌های “کدکاو”، خصوصا ویرایشگر متنی خاص “کدکاو” که از ابزارک های سیستمی می باشد، متون و محتوی‌های مورد نظرشان را به سادگی تولید کنند. به تمام جداول و فرمول‌ها و تصاویر مقررات ملی دسترسی داشته و به راحتی و سریع، نوشته‌های علمی خود را تهیه کنند. برای مخاطبین خود آزمون‌های مدنظرشان را طراحی کنند و در دسترس دانشجویانشان قرار دهند و در فضایی ساده، به کسب و کار خود سرعت ببخشند. نتایج را در صفحات شخصی خود در انواع شبکه‌های اجتماعی به اشتراک بگذارند و راحت‌تر با مخاطبینشان در ارتباط باشند.

آموزش جدید: اگر مدرس تایید شده توسط “کدکاو” باشید می توانید از این طریق برای خود انواع نوشته‌های فنی، اعم از پست‌های ویژه برای شبکه های اجتماعی (مانند اینستاگرام) یا مقاله‌های علمی تهیه کنید یا برای دانشجویانتان آزمون‌های مختلف (چهار گزینه ای یا …) طراحی کنید.

آموزش‌های من: اگر مدرس تایید شده توسط کدکاو باشید می توانید مطالب آموزشی تدوین شده با ابزارک های آزمون ساز یا نوشته ساز کدکاو، در اینجا با دانشجویانتان به اشتراک بگذارید و در یک فضای تحت مدیریت خودتان به آموزش بپردازید.

آموزش های دعوت شده: در صورتی که به عنوان دانشجو، به آموزشی دعوت شده باشید، اینجا مطالب آموزشی و آزمون‌های تدوین شده توسط مدرستان را خواهید دید و با سایر دانشجویان و مدرسین خود در ارتباط خواهید بود.

صفحه “کتابخانه”

زبانه‌های صفحه “کتابخانه”

  • مقررات ملی ساختمان ایران: مباحث 23 گانه

با توجه به اهمیت این بخش از کتابخانه، با ورود به این صفحه، این زبانه به صورت خودکار نمایش داده می شود.

در این زبانه تمامی نسخ به‌روز و قانونی مقررات ملی ساختمان ایران، بر اساس اعلام رسمی سایت “دفتر مقررات ملی ساختمان ایران” معرفی شده اند. این معرفی شامل ارایه فهرست مطالب هر مبحث و توضیحاتی در مورد کلیات و دامنه کاربرد هر مبحث می باشد. خوانندگانی که به تازگی با هر مبحث آشنا می شوند، می‌توانند با مطالعه این توضیحات اجمالی و مختصر نسبت محتویات هر مبحث اشراف سریع و کلی پیدا کنند.

همانطور که در نمایش زیر می‌بینید با کلیک روی فلش، فهرست مطالب هر مبحث در یک پنجره آبشاری نمایش داده می‌شود. با کلیک روی عنوان مطلب به صفحه مطالب مربوطه هدایت خواهید شد.

  • استانداردهای ساختمانی : دسته‌بندی 21‌گانه

مهمترین و پر‌تکرارترین منابع بیرونی مورد اشاره در مقررات ملی ساختمان ایران، استاندارهای ساختمانی است که توسط موسسه استاندارد ایران تهیه و تدوین شده است. این منابع بخش مهمی از کتابخانه “کدکاو” را تشکیل می دهند. این منابع در 21 دسته (مطابق با تعاریف پیوست مبحث پنجم مقررات کلی) تفکیک و ارایه شده اند. با انتخاب هر دسته پنجره ای باز شده و می توانید عناوین استاندارد های همان دسته را مشاهده نمایید. با توجه به فراوانی استاندارد ها گاها لازم است به انتهای لیست رفته و منتظر بمانید تا عناوین دیگر بارگذاری و نمایش داده شوند. به مانند سایر فهرست ها میتوانید با کلیک روی عنوان استاندارد موردنظرتان مطالب و محتویات آن را در قالب فایل PDF مشاهده نمایید.

  • سایر منابع ایرانی : نشریات سازمان مدیریت، نشریات وزارت مسکن، نشریات سایر مراجع

تعدادی از منابع بیرونی مورد اشاره در مقررات ملی ساختمان ایران، توسط مراجع متنوعی مانند سازمان برنامه و بودجه ایران، وزارت خانه‌ها یا سازمان‌ها و شهرداری‌ها تهیه و تدوین شده است. این زبانه تمامی منابع بیرونی را معرفی خواهد کرد که جزو استاندارد‌های ساختمانی نباشند. با توجه به گستره وسیع این منابع، لازم به ذکر است “کدکاو” صرفا منابعی را دراینجا ارایه کرده است که به نحوی مورد اشاره در متن مقررات ملی ساختمان بوده باشند و درصورتی که کاربران گرامی تمایل داشته باشند به کتابخانه کاملتری از این منابع دست یابند می توانند به وب‌سایت‌های‌ تخصصی و مفیدی مانند شاقول مراجعه نمایند.

  • منابع خارجی : استاندارد های ISOT، استانداردهای ASTM و سایر منابع

بخش مهمی از منابع بیرونی مقررات ملی ساختمان ایران، آیین‌نامه‌ها و استانداردهای متنوعی از کشورهای صاحب دانش در این زمینه می‌باشد. تنوع و تکثر این منابع به ترتیب متعلق به ایالات متحده امریکا و اتحادیه اروپا می‌باشد.

صفحه “ابزارک”

زبانه‌های “ابزارک”

  • متغییر های سیستمی

این متغیرها به مانند الفبای زبانی در فضای ابزارک های کدکاو می باشند. در حال حاضر با توجه به حساسیت موضوع، تعریف متغیرها محدود “کدکاو” خواهد بود و در حال حاضر امکان اضافه کردن متغییر جدید به محدوده زبانی ابزارک ها، توسط کاربران وجود ندارد.

  • ابزارک های سیستمی

دسته بندی 21‌گانه، ابزارک‌های پایه‌ای هستند که کاربران امکان ایجاد تغییر در معماری آن را نخواهند داشت. این ابزارکها توسط “کدکاو” ساخته می شوند و به عنوان یک مبنا برای توسعه ابزارکهای عمومی در اختیار سایر کاربران قرار خواهند گرفت.

  • ابزارک های عمومی

این ابزارکها توسط کاربران (توسعه دهندگان) شناخته شده، ایجاد می‌شوند. کاربران دارای صلاحیت قابلیت تولید ابزارکهایی جدید بر پایه ابزارک های سیستمی را خواهند داشت. این ابزارک ها توسط کاربران تولید و برای استفاده سایر کاربران قابل فروش خواهند بود. در نظر داشته باشید که توسعه اصلی ابزارک ها در اینجا و توسط توسعه دهندگان آن اتفاق خواهد افتاد.

  • ابزارک های مرکب

ابزارک‌های مرکب نیز محصول خلاقیت کاربران خواهد بود. اما هیچ محدودیتی برای تولید آنها وجود نخواهد داشت و کافی است در “کدکاو” ثبت نام کنید. با استفاده از ابزارک‌های عمومی اقدام به ساخت یک زنجیره مرکب کنید. به عنوان مثال با ابزارک “گزارش روازانه کارگاهی” آمار مصالح ورودی را ثبت و مقادیر مصالح ورودی به کارگاه را به عنوان ورودی به ابزارک “فهرست بها” متصل نمایید و ارزش ریالی مصالح ورودی را دریافت کنید. این ابزارک‌های مرکب را می توانید برای خودتان اختصاصی نگاه دارید یا با دیگر کاربران به اشتراک بگذارید.

“کدکاو” چیست؟

کدکاو یک وب اپلیکیشن است که برای خدمات دهی به مهندسین ساختمان طراحی شده است. خدمات مختلفی که همگی حول مقررات ملی ساختمان تمرکز یافته‌اند. برای آشنایی بیشتر از صفحه “کدکاو” دیدن فرمایید.

خدمات “کدکاو” برای چه کسانی است؟

هر چند هدف‌گذاری “کدکاو” در طراحی امکانات و ابزارها و اطلاعات، مهندسین ساختمان بوده است اما دایره وسیع و پر‌کاربرد اطلاعات و ابزارهای موجود، تمامی کسانی را که در این حوزه فعالیت دارند در‌بر خواهد گرفت. اساتید و دانشجویان عمران و معماری، مهندسین نظام مهندسی، طراحان، مهندسین محاسب، ناظرین ساختمانی، مجریان ذیصلاح، پیمانکاران ساختمانی، تکنیسین های اجرایی ،(علی الخصوص) کارگران ساختمانی و تمام ذینفعان چرخه تولید ساختمان و نهایتا، برای تمام فارسی زبانانی که ممکن است سوال یا کنجکاوی‌ای در مورد ساختمان داشته باشند.

با “کدکاو” چه کارهای می توان کرد؟

بهترین استفاده‌ای که در حال حاضر می توان از “کدکاو” کرد، استفاده از کتابخانه آن است. کافیست بر روی هر دستگاهی، اعم از گوشی‌های موبایل، تبلیت یا لپ تاپ و کامپیوتر رومیزی به اینترنت متصل شوید تا به کتابخانه ای بی نظیر از مقررات ملی ساختما دسترسی داشته باشید. کدکاو با استفاده از توانایی های رفتار شبکه ای در محیط اینترنت خدمات مفید بسیاری را دراختیار کاربران ثبت نام کرده خود قرار می دهد ک هبرای آشنایی بیشتر با آنها می توایند از صفحه “کدکاو” بازدید کنید.

چگونه “کدکاو” را پیدا کنیم؟

کافیست نام “کدکاو” را به خاطر داشته باشید. کافیست این عبارت را در هر موتور جستجویی مانند گوگل تایپ کنید و به وب سایت ما دسترسی پیدا کنید. می توانید نشانی وب سایت codekav.ir را مستقیما در مرورگر خود تایپ کنید و بیواسطه وارد سایت شوید.

البته که میتوانید نام “کدکاو” را چه به صورت فارسی و چه به صورت انگلیسی در شبکه های اجتماعی جستجو کنید و به صفحات رسمی ما دسترسی پیدا کنید.

چگونه با مدیریت “کدکاو” در ارتباط باشیم؟

علاوه بر شبکه‌های اجتماعی که با هدف اطلاع رسانی به کاربران و مخاطبین عمومی طراحی شده اند، می توانید از طرق صفحه ارتباط با ما هرگونه نظر، پیشنهاد یا انتقاد خود را راجع به هرچیزی که در کدکاو می بینید یا (نمیبینید) و تمایل دارید به آن اضافه شود در میان بگذارید.

بخش‌های اصلی “کدکاو” چیست؟

هدف اصلی “کدکاو” آسانتر کردن خدمات مورد نیاز مهندسین ساختمان حول فعالیتهای ایشان در صنعت ساختمان است. مطابق با توضیحات مفصل صفحه “کدکاو”، خدمات کدکاو در سه بخش اصلی “کتابخانه” ، “ابزارک” و “همکارن” متمرکز شده است. برای آشنایی بیشتر با هر بخش می توانید روی کلمات کلیک کنید و با ما بیشتر و دقیقتر آشنا شوید.

آیا “کدکاو” اپلیکیشن موبایلی دارد؟

“کدکاو”، یک سرویس آنلاین است و با توجه به سرعت پاسخگویی و در دسترس بودن اینترنت، تقریبا نیازی به اپلیکیشن‌های موبایلی ندارد. با این حال اگر دوست داشته باشید می‌توانید با راهکار زیر مانند سایر اپلیکیشن‌های موبایلی در صفحه موبایلتان “کدکاو” را ببینید.

هر صفحه ای از کدکاو را مایل باشید در مرورگر خود باز کنید. توصیه میکنیم این کار را برای صفحه نخست (همان خانه) با نشانی codekav.ir انجام دهید. حالا کافیست در مرورگر خود به بخش امکانات رفته و گزینه Add to Home screen را انتخاب کنید. اکنون مانند سایر اپلیکیشن ها، دکمه “کدکاو” را در صفحه گوشی موبایل خود خواهید دید و مستقیما به آن دسترسی خواهید داشت.

چرا باید ثبت نام کنیم؟

کدکاو در دو سطح خدمات خود را به بازدید‌کنندگان ارایه می‌کند. در سطح پایه، هر بازدید کننده‌ای از هر جای جهان به تمام مطالب و منابع کتابخانه دسترسی خواهد داشت و می‌تواند بدون محدودیت از “کدکاو” بازدید کند. مطالب را بخواند و برای دیگران ارسال کند. اما امکانات سطح بالاتری مانند یادداشت‌گذاری روی مطالب کتابخانه، استفاده از ابزارک ها و قابلیت دیده‌شدن در شبکه خانواده “کدکاو” لازم است ثبت نام کنید و به عنوان کاربر شناخته شده وارد شوید. این مساله در بخش‌های مختلف “کدکاو” خواهید دید که تا زمانی که به سایت وارد نشده باشید به شما امکان استفاده از ابزارک‌های مختلف را نخواهند داد. لذا توصیه می‌کنیم حتما در “کدکاو” ثبت نام کنید تا از مزایای واقعی آن بهره ببرید.

چگونه ثبت نام کنیم؟

در هر جای کدکاو که باشید، از طریق دکمه ورود (شکلک) روی عبارت “ثبت نام” کلیک کنید و به صفحه مربوطه بروید. اطلاعات کاربری خود را در دو سطح اولیه یا همان ثبت نام سریع و سطح تکمیلی با عنوان “با من بیشتر آشنا شوید” ثبت و ذخیره نمایید.

هر چند برای یک ثبت نام سریع می توانید از اطلاعات حداقلی را وارد کنید اما بدیهی است آنچه که برای شما مزیت و فایده ایجاد خواهد کرد، ثبت اطلاعات تکمیلی از دانش و تخصص‌تان در بخش بیشتر با من آشنا شوید خواهد بود.

اطلاعات ثبت نامی خود را چگونه تغییر دهیم؟

ممکن است به هر دیلی مایل باشید اطلاعات ثبت نام خود را اصلاح یا تکمیل کنید و ارتقا دهید. ابتدا کافیست با نام کاربری و رمز عبور خود، وارد سایت شوید و از میانبر قرار داده شده در انتهای نیمرخ کاربریتان به صفحه ثبت نام رفته و اطلاعات‌تان را به هر شکلی که مایلید ویرایش نمایید.

از جستجوی همکاران چه استفاده ای می توان کرد؟

با وارد کردن اطلاعات تکمیلی در بخش “با من بیشتر آشنا شوید” می توانید این امکان را برای سایر همکاران و بازدید کنندگان کدکاو فراهم کنید تا با هویت حرفه ای شما آشنا شوند. این امکان نه تنها برای اشخاص حقیقی که برای اشخاص حقوقی نیز فراهم است. یعنی شرکت ها نیز می توانند با ثبت نام کاربری در “کدکاو” نسبت به معرفی خدمات و توانایی های خود اقدام کننند. تکمیل اطلاعات حرفه ای این امکان را به سایر کاربران می دهد که سریع و بی‌واسطه به افراد و شرکت‌های متخصص و در استانهای مختلف دسترسی داشته باشند و با آنها ارتباط بگیرند. این خدمات جهت توسعه ارتباط و تسهیل کسب و کار کاربران طراحی شده است.

آیا استفاده از “کدکاو” هزینه خواهد داشت؟

در حال حاضر تمام امکانات “کدکاو” برای کاربران رایگان بوده و به غیر از یک ثبت نام ساده هزینه‌ای برای آنها نخواهد داشت. اما در آینده با اضافه شدن ابزارک ها، استفاده از آنها برای کاربران مشمول هزینه خواهد بود که سناریو آن متناسب با توسعه بازار ابزارک‌ها تبیین خواهد شد.

من سعید موسوی، متولد سال 1362 و دانش آموخته مهندسی عمران هستم. پس از فارغ التحصیلی به عنوان مهندس طراح سازه وارد فعالیت حرفه‌ای شدم. از اولین روزهای فعالیت، متوجه شدم که بسیاری از فرآیند های طراحی اعم از محاسبات و نقشه کشی در دو چیز مشترک هستند. نخست آنکه مهندسین با بانک‌های اطلاعاتی پر تعدادی روبرو هستند و دیگری اینکه چرخه‌های یکسانی در محاسبات یا طراحی پروژه‌ها وجود دارند که به شکل جزیی یا کلی مرتبا تکرار می‌گردند. مشابه با سایر همکاران و مهندسینی که طراحی را از آنها آموخته بودم من نیز شروع به ساخت کتابخانه‌هایی دیجیتال از نسخه PDF کتابهای پرکاربرد کردم. چنین فرآیندی را برای ساخت کتابخانه‌ای از محاسبه گرهای اکسلی انجام دادم و همینطور  بانک‌هایی برای جزییات نقشه‌کشی و …. پیش بردم و با این رویکرد نهایتا هر یک از مهندسین مانند جزیره‌ای منفرد، مجموعه‌های شخصی داشتند که گاها شاید می‌توانستند اطلاعات خود را با تعداد محدودی از همکاران نزدیک، به اشتراک بگذارند و ارتقا دهند. اما مشکلاتی مانند آنچه در ادامه می‌بینید مانع از این می‌شد که من و بسیاری دیگر از مهندسین، پا را فراتر از یک کتابخانه شخصی بگذاریم.

در دهه هشتاد شمسی توسعه نرم افزار‌های مهندسی محدود به برنامه‌های کامپیوتری بود که صرفا روی سیستم عامل کامپیوترهای شخصی قابل اجرا بودند. عدم وجود قانون مالکیت معنوی از دیگر مشکلات در مسیر توسعه نرم افزارهای مهندسی بود. مشکلاتی که هر توسعه دهنده‌ای را از فکر کردن به هر محصول نرم افزاری جدیدی منصرف می‌کرد. اما در دهه نود با توسعه ضریب نفوذ اینترنت، توسعه تلفن‌های همراه هوشمند،عمومیت یافتن فرهنگ استفاده از اینترنت و همینطور توسعه و آسان تر شدن تکنولوژی صفحات مبتنی بر وب، معادلات در مسیر توسعه نرم‌افزارهای مهندسی در ایران نیز تغییر کرد. قابلیت مدیریت کاربران به صورت آنلاین مشکل مالکیت معنوی را حل کرد و شاهد توسعه انواع سرویس های مبتنی بر وب در ایران بوده‌ایم.

من در تمام این سالها به دنبال راه حلی دیجیتال برای تسهیل دسترسی خودم و سایر همکارانم به بانک های اطلاعاتی تخصصی و توسعه محاسبه گرها بودم. اما هر بار به علت محدودیت‌های شخصی این تلاش‌های مقطعی، نتایجی ناقص و ناکافی به دنبال داشتند. تا اینکه در سال 1400 برنامه‌ریزی‌های اولیه برای شروع پروژه “کدکاو” را انجام دادم. در طول سالیان فعالیت حرفه‌ایم به عنوان مهندس سازه، صدها پروژه را برای کارفرماهای مختلف در زمینه های متنوعی مانند طراحی، نظارت و اجرا، هم در سطح کارشناسی و هم در سطح مدیریتی به سرانجام رسانده بودم و این اولین پروژه ای بود که کارفرما و سرمایه گذار و مجری آن خودم بود و مستقل از اهدف پروژه، از نظر عملیاتی نیز شکلی منحصر به فرد و جدید برایم داشت.

“کدکاو” به مانند هر پروژه دیگری با بودجه (ای که قابل اعلان عمومی نیست) و زمان بندی مشخص (12 ماهه) طرح ریزی شد و از شهریور سال 1401 عملیات اجرای آن آغاز گردید. مطابق با برنامه پیش بینی شده (و البته تاخیر یک ماهه) در مهر سال 1402 نسخه رسمی آن در اختیار کاربران قرار گرفت. بلاشک در طول یکسال گذشته تا ارایه اولین نسخه رسمی، مفیدترین، شیرین ترین و پرکارترین دوره فعالیت حرفه‌ای خودم را داشته‌ام و امیدوارم بتوانم مطابق با آنچه در قالب برنامه توسعه کدکاو برنامه‌ریزی می شود به همین مسیر ادامه دهم. شاید گزاف نباشد اگر بگویم آنچه که امروز در قالب نسخه صفر کدکاو در اختیار همگان می باشد، برای من حس شادمانی دستیابی به یکی از آرزوهای دیرینه ام را دارد و البته این تازه شروع یک راه جدید است ….

برای آشنایی بیشتر می توانید نام و نام خانوادگی من را در صفحه همکاران (بخش دیگران) جستجو کنید و به مانند سایر کاربران با من در ارتباط باشید.

در طول سالیان مختلفی که به عنوان مهندس عمران در زمینه‌های مختلف طراحی، نظارت و اجرای پروژه‌های مختلف ساختمانی، شاید بیش از ده‌ها هزار بار به مطالب و اطلاعات مقررات ملی مراجعه کرده‌ام. اما محدودیت‌های دسترسی به مقررات ملی همواره زمان بسیار زیادی صرفا برای جستجوی اطلاعاتی ساده از من می‌گرفت.

دسترسی به مطالب مقررات ملی تا سالهای اخیر، صرفا با دو روش سنتی، یعنی کتابهای فیزیکی و دیگری فایلهای PDF (متاسفانه غیر استاندارد) مقدور بوده است. منابع فیزیکی یعنی کتاب‌های چاپی، به علت حجم بالا که شامل 23 جلد کتاب و حدودا 10,000 صفحه می‌باشد، که حتی به سختی از کتابخانه‌های مهندسین خارج می شود. این منابع تقریبا همیشه در کتابخانه‌های مهندسین در حال خاک خوردن است.

در سالهای اخیر فایل‌های PDF این مباحث، در فضای اینترنت در دسترس عموم قرار گرفته و بخش بزرگی از مشکلات کتابهای فیزیکی را حل کرده است. اما چند پارگی این منابع، عدم وجود ساختار استاندارد و نشانه گذاری شده در این فایل‌ها، از بارزترین مشکلات آنها بوده است. بسیاری از این فایل‌های PDF صرفا تصویری اسکن شده از کتاب‌های چاپی بوده و قابلیت جستجو در متن را ندارند. از طرفی دیگر مطالب مندرج در مقررات ملی مرتبا به بندها و جداول و تصاویر و فرمولهای دیگر ارجاع و اشاره دارند. گاها برای درک یک بند از مقررات ملی لازم است چندین و چند بخش دیگر مورد بررسی و مطالعه قرار گیرد. این مساله زمان بسیاری را برای جستجو و یافتن ارجاعات از کاربران اتلاف می‌کند.

علاوه بر ارجاعات و اشارات بین بخش@های مختلف مقررات ملی ساختمان، هزاران ارجاع به منابع خارجی مانند استاندارد های ساختمانی ایرانی و بین اللملی و آیین نامه های کشورهای مختلف وجود دارد که بدون آنها درک مطالب مقررات کلی ناقص خواهد بود. این گستردگی منابع بیرونی مشکلی دیگر در مطالعه و درک مطالب مقررات ملی است که حتی خود من هم با ایجاد “کدکاو” توانستم برای اولین بار این مشکل را برای خودم حل کنم.

جستجو کلمات و عبارات، مشکلی دیگر بود که تقریبا برای آن هیچ پاسخ دیجیتالی تاکنون وجود نداشته است. به خاطر دارم برای تنظیم چک‌لیست ایمنی در کارگاه‌هایی که مسئولیت آن را داشتم مجبور شدم بیش از 4 مبحث را به دنبال کلمات کلیدی‌ای مانند “ایمنی” بارها مطالعه کنم تا چیزی از قلم نیافتاده باشد. فرآیندی بسیار زمان‌گیر و فرساینده و احتمالا همراه با خطا و نقصان، صرفا برای جستجوی یک کلمه! 

“کدکاو” با ایده حل این مشکلات و آسان کردن دسترسی ایجاد شده است. “کدکاو” در بدو شکل‌گیری خود صرفا قصد داشت یک کتابخانه دیجیتال از تمام مقررات ملی ساختمان ایران و منابع بیرونی آن باشد. با استفاده از امکانات دیجیتال منابع را ثبت و نشانه گذاری کرده و از طریق اینترنت به شکلی یکسان در اختیار تمام فارسی زبانان قرار گیرد. توانایی و قابلیت هایی که فضای ثبت دیجیتال اطلاعات و شبکه‌های ارتباطی مبتنی بر اینترنت گستره بزرگتری از قابلیت ها را ایجاد کرد که حول هدف تسهیل فعالیت های مهندسین ساختمان، خدماتی بیش از یک کتابخانه دیجیتال را به “کدکاو” افزود.

برای آشنایی بیشتر با دیروز، امروز و فردای “کدکاو” به بخش در گذر زمان مراجعه کنید.

کوتاهترین شرح بر هدف “کدکاو” را چنین می‌توان بیان کرد:

“آسانتر کردن فعالیت‌های تخصصی مهندسین ساختمان که در ارتباط با مقررات ملی ساختمان می‌باشد”

برای تصور بهتر از هدف “کدکاو” شاید بهتر باشد تصویری از نیازمندی‌ها و مشکلات این صنف را بررسی نماییم.

  • جستجو در مقررات ملی ساختمان و یافتن اطلاعات مورد نظر، نشانه گذاری و ایجاد کتابخانه شخصی

به طور کلی برای دست یافتن به اطلاعات مورد نظر در یک بانک اطلاعاتی دو رویکرد قابل تصور است. نخست آنکه مراجعه کننده بر اساس درک  کلی از چیدمان و معماری اطلاعات می تواند به مطلب مورد نظر خود نزدیک شود و سپس با اندکی مطالعه سریع اطلاعات دقیق مورد نظر خود را جسته و دریافت نماید. به عنوان مثال برای مطالعه “ضوابط خاموت گذاری در ستون‌های قاب خمشی ویژه بتنی” می توان به مبحث نهم با عنوان “طراحی  اجرای ساختمان های بتنی مسلح” مراجعه کرد و با مطالعه فهرست مطالب آن به فصل بیستم با موضوع “ضوابط ویژه برای طراحی در برابر زلزله” و سپس در میان سرتیتر مطالب این فصل به دنبال ضوابط آرماتور‌گذاری در ستونها بود. پیداست که این رویکرد برای کسانی که آشنایی و همینطور حافظه مناسبی از مطالب مقررات ملی دارند مفید خواهد بود. بدیهی است این رویکرد برای عموم مهندسین، قابلیت تعمیم به تمام 23 مبحث مقررات ملی را نداشته و شاید محدود به چند مبحث در حوزه تخصصی ایشان باشد. اما رویکرد دوم، جستجوی بر اساس کلمات کلیدی است. رویکردی که در شکل سنتی به صورت فهرست کلمات کلیدی بوده که در انتهای برخی از کتابها ( الزاما نه فقط کتب فنی، که نمونه آن را در نگارش هایی از کتب ادبی مانند دیوان اشعار بزرگان) می توان جست. سالهاست با استفاده از امکانات نشانه گذاری و جستجوی ماشینی فهرست های نمایه گذاری شده و بانک های اطلاعاتی دیجیتال تحولی شگرف در جستجو و دستیابی به اطلاعات ایجاد کرده‌اند. نمونه جهانی این امکانات موتور‌های جستجو اینترنتی می‌باشند. اکنون بانک داده‌های “کدکاو” با ابزار جستجوی ویژه خود، این امکان را برای تمامی بازدیدکنندگان فراهم کرده است. کاربران با هر سطح دانش عمومی یا تخصصی می‌توانند کلمات کلیدی پرسش خود را جستجو و مطالب مرتبط با آن را مشاهده کنند. اکنون می توان در بیش از 30 میلیون کلمه‌ای که در بانک اطلاعاتی “کدکاو” ذخیره شده جستجو کنید و از سرعت، دقت و کیفیت دستیابی به نتایج بهره‌مند شوید.

  • درک و استنباط روشن از مطالب پیچیده فنی

بدون شک برای بسیاری از مطالب لازم خواهد بود از همفکری و نظرات سایر همکاران و متخصصین استفاده کنیم. تا‌کنون این ارتباط به شکل سنتی با مراجعه حضوری یا تلفنی انجام می‌شده است. هرچند شبکه های اجتماعی و پیام‌رسان‌های اینترنتی، در همه زمینه‌ها سرعت ارتباط بین افراد را گسترش داده اند اما به علت محدودیت در نگارش های متنی که قابلیت نگارش فرمول یا نوشته های جدول بندی شده را ندارند، باز هم این نیاز را به شکل مطلوب و مورد نظر مهندسین برطرف نمی کردند. بدیهی است که برای برطرف کردن این نیاز، لازم بود محیطی فراهم گردد که هم قابلیت نگارش پرسش و پاسخ با فرمت‌های (ساختار، شاکله) رایج مهندسی مقدور باشد و هم اینکه ارسال و دریافت پیام در بستری مانند پیام رسان‌ها تهسیل شده باشد.

  • محاسبه سریع و آسان فرمولها و جداول پر تکرار

هرچند صفحات اکسل به عنوان یار همیشگی طراحان و سایر مهندسین پاسخ‌گوی برخی از نیازها بوده، اما همچنان ضعف‌هایی را در بهره‌برداری طولانی به همراه داشته اند. تقریبا هیچ مهندس دغدغه‌مندی را پیدا نمی‌کنید که یک جدول اکسل برای ‌نواع محاسبات، از جمله محاسبات مالی، انبار داری، گزارش های کارگاهی گرفته تا محاسبات پیچیده فنی و تخصصی نساخته باشد. کاری موازی، که سایر همکاران هم به مانند ما انجام داده‌اند. برخی کاملتر، برخی خلاصه و نهایتا همگی به موازات هم. امکانات مبتنی بر وب قابلیت حل این مشکل را دارند. محاسبه‌گرهایی با عنوان ابزارک همان کار جداول اکسل را انجام می دهند اما دیگر موازی‌کاری و دوباره‌کاری وجود نخواهد داشت. در محیط “کدکاو” تمامی کاربران هم به محاسبه‌گرهای سامانه (یعنی محاسبه‌گرهای پایه‌ای که “کدکاو” تولید می کند) دسترسی خواهند داشت و هم به محاسبه‌گرهایی که سایر کاربران در محیط کدکاو تولید کرده و به اشتراک می‌گذارند. ورودی و خروجی‌های محاسبه‌گر‌ها به مانند توابع ریاضی، شناخته شده و با قابلیت ترکیب محاسبه‌گرها، امکان انجام محاسبه‌های پیچیده، بسته به نیاز خود کاربران به وجود خواهد آمد.

  • تهیه گزارش‌ها، چک‎لیست‌های ارزیابی، ثبت و به اشتراک گذاری آنها

تهیه گزارش‌ها و چک‌لیست‌ها جز لاینفک هر عملیات فنی و مهندسی است. چیزی که برای هر فرآیند پیچیده و پر جزییات لازم و ضروری است. تاکنون این گزارش‌ها یا به صورت سنتی و کتبی، و عمدتا در قالب فرم‌هایی از پیش چاپ شده ثبت می شدند یا در بهترین حالت در فایل های اکسل ذخیره می شدند. فرآیندهایی که مشکلاتی مانند زمان‌بر بودن نگارش، ذخیره و محدودیت در به اشتراک گذاری را داشت و در بسیاری مواقع به خاطر همین مشکلات چندان رغبتی به انجام آنها وجود نداشت. نهایتا، در مواردی هم که انجام می‌شد افت کیفیت در ثبت گزارش‌های تخصصی را  شاهد بوده‌ایم. این مساله به خصوص در گزارش‌های کارگاهی یا چک‌لیست‌های بازرسی و نظارت‌هایی مشاهده می شد که در فضای مورد ارزیابی مانند کارگاه، نهایتا امکان حمل یک موبایل جیبی وجود دارد.  اکنون “کدکاو” گوشی همراه شما را به خدمات بسیاری متصل می کند و کسب و کار مهندسین را تسهیل خواهد کرد.

  • سنگین و دست و پا گیر بودن ابزارهایی مانند کامپیوتر های رومیزی و حتی لپ تاپ

بسیاری از فعالیت های مهندسین، الاخصوص مهندسین ساختمان با ابزارهای الکترونیکی  دیجیتالی انجام می شود. سال‌هاست که دستگاه‌هاس گوشی همراه هوشمند با گسترش قابلیت‌های نرم افزاری و پردازشی، گوی سبقت را ابزارهای سنگین‌تر مانند کامپیوتر ربوده‌اند. یک گوشی همراه هوشمند متصل به شبکه اینترنت، می تواند در همه جا و همه حال، دستیار مفید، آسان، سبک و مطمئنی برای بسیاری از فعالیت های مهندسین باشد. در فضای اینترنت، اطلاعات پروژه خود را ذخیره کنید. از تعویض، ارتقا مدل، خرابی دستگاه های شخصی خود مانند موبایل، کامپیوتر نگران نباشید. از فضای رایانش ابری “کدکاو” بهره ببرید و سوار بر شبکه ارتباطی جهانی، اطلاعاتتان را با دیگران به اشتراک بگذارید.

  • ارتباط و رفتار شبکه‌ای

شاید این پیچیده‌ترین بخش از نیازمندی‌های کسب و کار مهندسین بوده است. فارغ از سیستم‌های سنتی مانند تلفن و نامه نگاری‌های کتبی، هر چند با گسترش ابزارهای ارتباطی مانند صندوق های پست الکترونیکی و شبکه های پیام‌رسان و حتی شبکه‌های اجتماعی مختص مدیریت پروژه‌ها، ارتباط ببین افراد دخیل در یک پروژه، آسانتر شده است اما چون تمام این ابزارها، با کاربری عمومی می باشند نیاز به یک ابزار ارتباطی تخصصی، متناسب با شاخصه های مهم صنعت ساختمان احساس می‌شد. ابزاری که علاوه بر امکانات مشابه با شبکه‌های پیام‌رسان و مدیریت پروژه، با منابع کتابخانه و محاسبه‌گرهای درونی “کدکاو” تقویت شده و پاسخی شایسته به ارتباط و اشتراک گذاری محتوی های تخصصی مورد نیاز مهندسین ساختمان باشد.

  • و هدف

موارد مذکور از عمده مشکلات موجود در فرآیند‌های مهندسی بود که برطرف کردن آنها و تسهیل فعالیت‌های مهندسین را به هدف “کدکاو” تبدیل کرد. اکنون می‌توان گفت این نیازمندی‌های فضای کسب و کار مهندسین در صنعت ساختمان بوده که پاسخ به آنها تبدیل به هدف “کدکاو” شده است.

استراتژی یا راهبرد، به معنای طرح عملیاتی به منظور هماهنگی و سازماندهی اقدامات برای دستیابی به هدف قابل تفسیر می باشد. همانطور که پیش‌تر تبیین شد، هدف اصلی “کدکاو” تسهیل فعالیت‌های مهندسین ساختمان می‌باشد و بر این اساس استراتژی‎های پیش‌بینی شده برای دستیابی به این هدف، در چند موضوع قابل برنامه‌ریزی خواهد بود.

  • شناخت نیازمندی ها

هسته اولیه شکل‌گیری کدکاو، پاسخ به نیازمندی‌ها و مشکلاتی بوده که بنیان‌گذار آن به عنوان یک نماینده از جامعه مهندس ساختمان سالها با آنها روبرو بوده است. بدیهی است برای دستیابی به هدف، یعنی تسهیل فعالیت‌های مهندسین و فعالان این صنعت، لازم است با آنها در ارتباط باشیم. شناخت نیازمندی های فعالان این حوزه اولین گام در مسیر دستیابی به اهداف کدکاو خواهد بود. لذا ارتباط و شناخت نیازهای جامعه کاربران از راهبردهای دائم “کدکاو” خواهد بود.

  • شناخت ابزارهای دیجیتال

کدکاو بخش بزرگی از موفقیت خود را مدیون توسعه زیر‌ساخت‌های ارتباط اینترنتی مانند اینترنت سوار بر خطوط موبایل، توسعه فرهنگ استفاده از اینترنت در میان عموم مردم و همینطور توسعه نرم افزارهای مبتنی بر وب سرورهاست.

توسعه جز لاینفک تکنولوژی‌های دیجیتال است و ابزارهای که هر روزه در این زمینه در اختیار جهانیان قرار می‌گیرد به عنوان نقطه قوت استارت‌آپ‌های این حوزه شناخته می‌شود. به عنوان مثال بخشی از توسعه بلند مدت کدکاو، بهره گیری از هوش مصنوعی خواهد بود.

به این منظور لازم است، تحقیق و توسعه با استفاده از ابزارهای جدید دیجیتال به عنوان یک راهبرد دائمی مدنظر قرار گیرد.

  • توسعه و تولید ابزارهای زیر ساختی و مولد

با توجه به تنوع و تکثر و پیچیدگی اطلاعات و ابزارهای موجود در صنعت ساختمان، نه کدکاو و نه هیچ هویت منفرد و مستقلی توانایی پاسخ‌گویی به نیازمندی‌ها و تولید ابزارهای مورد نیاز کابران را نخواهد داشت.

همانطور که برای ساخت هر دیواری نیاز به آجر است، راهبرد “کدکاو” تولید آجر است، نه دیوار. به عنوان مثال یکی از پایه‌ای‌ترین ابزارهایی که اکنون در اختیار کاربران قرار گرفته، پایگاه اطلاعاتی آیین‌نامه و مقررات، با عنوان “کتابخانه” است. کتابخانه فعلی کدکاو صرفا یک زیرساخت برای توسعه دانش فنی و مهندسی صنعت ساختمان خواهد بود و توسعه اصلی توسط کاربرانی  صورت خواهد گرفت که با بهره گیری از این منابع و ترکیب آنها با دیگر ابزارها و محاسبه گرها توسعه اصلی و مورد نظرشان را رقم بزنند و به بیانی دیگر دیوار مورد نظر خود را بچینند.

  • توسعه قابلیت تولید ابزارک ها توسط کاربران

همانطور که پیشتر اشاره شد توسعه اصلی “کدکاو” در مسیر تسهیل کسب و کار مهندسین، توسط خود ایشان انجام خواهد شد. کاربران این قابلیت را خواهند داشت که با استفاده از ابزارک‌های پایه و منابع علمی پایه موجود در کتابخانه “کدکاو” دست به تولید ابزارک‌های اختصاصی، محاسبه‌گرهای پیچیده چند مرحله‌ای و همینطور تولید محتوی‌های فنی و تخصصی بزنند و خود پاسخگوی نیازهایی از این صنعت باشند که هیچکس بهتر از انها درک و حلشان نخواهد کرد.

  • توسعه رفتار شبکه ای کاربران

بدیهی است یکی از عواملی که تمدن امروز‌مان را مدیون آن هستیم رفتار گروهی یا شبکه‌ای انسان‌ها است. زبان به عنوان اولین ابزار برای ارتباط بین انسان‌ها، نخسین ابزار برای عملکرد گروهی انسان‌ها بوده است. امروزه با انقلاب ارتباطاتی بین انسان‌ها در دنیای دیجیتال و شبکه‌های ارتباطی مبتنی بر اینترنت تحولی عظیم در ارتقای سطح زندگی اغلب ساکنین کره زمین اتفاق افتاده است. “کدکاو” بستر اینترنت را بهترین راه حل برای ایجاد شبکه‌های ارتباطی بین کاربران دانسته و برای این شکل ارتباطی در دو زمینه برنامه‌های خود را توسعه خواهد داد. تولید و توسعه عناصر و اجزای زبان، یعنی ایجاد بانک های اطلاعاتی از روابط، تصاویر، ضوابط، فرمولها، پارامتر های فنی و عبارات تخصصی، امکان استفاده از آنها را در ارتباطات بین افراد تسهیل و تسریع خواهد کرد. از طرفی دیگر با ارتقا و به‌روز‌‎رسانی محیط بصری و تجربه‌های کاربری شبکه ارتباطی بین کاربران تخصصی را توسعه و ارتقا خواهد داد. بدیهی است ابزار هوش مصنوعی یکی از این ابزارها خواهد بود.  

دو عامل کلیدی در ترسیم تصویری از آینده و دورنمای “کدکاو” تاثیرگذار است. نخست نیازمندی های مهندسین و فعالان صنعت ساختمان و دیگری امکانات ابزارهای دیجیتال مبتنی بر اینترنت است.  این دو عامل به مانند بالهای پرواز مسیر آینده کدکاو را تعیین خواهند کرد. با توجه به تازه متولد بودن “کدکاو” ، بدیهی است مدتی برای برای رشد و رسیدن به بلوغ عملکردی صرف خواهد شد تا “کدکاو” با شرایط فعلی نیازها و امکانات تطابق یابد. این مرحله بر اساس پیش بینی های اولیه نزدیک به دو سال زمان خواهد برد.

 طبعا دورنمای خدمات کدکاو را با تصویر کلی از آینده نیازها و امکانات با مثال های زیر می‌توان روشنتر دید:

  • توسعه ابزار های دیجیتال مبتنی بر وب

ابزارهای هوش مصنوعی هر چند ابزاری جدید است که از سال 2023 میلادی به بازار عموم ارایه شده است، اما سرعت استفاده از آن که به خصوص برای تحیلی بانک های اطلاعاتی فواید خود را نشان داده است، آن را به نخستین ابزار در آینده توسعه “کدکاو” تبدیل خواهد کرد. از سویی دیگر بدیهی است با گسترش اینترنت اشیا و قابلیت ارتباط عناصر و اجزا مورد استفاده در ساخت یک ساختمان بر بستر اینترنت نسل پنجم، لازم خواهد بود گسترش های آتی “کدکاو” این ارتباط را تامین و پشتیبانی کند. این دو نمونه‌هایی از توسعه “کدکاو” در آینده خواهد بود.

  •  توسعه راه حل برای نیازهای آتی

به شکلی غیر قابل انکار، سیستم های مالی و سرمایه گذار در صنعت ساختمان برای کاهش ریسک‌های خود، تطابق محصولات این صنعت را با استاندارد‌ها و قوانین را تقویت خواهند کرد. موسسات مالی و بیمه برای برآورد‌های صحیح تر از محصولات، ارزیابی و کنترل کیفیت را گسترش خواهند داد. “کدکاو” پیش بینی می کند با ایجاد امکان ارزیابی خودکار و هوشمند اطلاعات جمع آوری شده (چه توسط ناظرین و بازرسین انسانی و چه توسط حسگرهای هوشمند و خودکار) و تطابق آنها با ضوابط و مقررات بتواند این نیازمندی در صنعت را پاسخگو باشد.

  • و نهایتا، پویایی

اینها مواردی از دورنمای توسعه “کدکاو” خواهد بود اما بدیهی است آنچه شکل “کدکاو” را تعیین می‌کند واقعیت‌های زمانه خواهد بود که هرچند تا حدی قابل پیش بینی می‌باشد اما مواردی مانند هوش مصنوعی ممکن است پیش از آنکه در انتظار بازار است، تبدیل به واقعیت جاری شده و مسیر بسیاری از تکنولوژی‌های دیگر را تغییر دهد. لذا پویایی برای تطابق با شرایط زمانه عاملی است که دورنمای کدکاو را می تواند ترسیم نماید.

سیاست حفظ حریم خصوصی بیانیه یا سندی حقوقی است که بیان می‌کند چگونه یک شرکت، وب‌سایت یا نرم‌افزار‌های موبایل، اطلاعات مشتریان و بازدیدکنندگان خود را جمع‌آوری، مدیریت و پردازش می‌کند.

اگرچه در قانون اساسی ایران اشاره‌هایی کلی به حریم خصوصی شده ولی در حقوق ایران مقررات خاصی برای حمایت از حریم خصوصی وجود ندارد. طبق اصل بیست و دوم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران حیثیت، جان، مال، حقوق، مسکن و شغل اشخاص از تعرض مصون است مگر در مواردی که قانون تجویز کند. در اصل بیست و سوم، تفتیش عقاید ممنوع و در اصل بیست و پنجم بازرسی و نرساندن نامه‌ها، ضبط و فاش کردن مکالمات تلفنی، افشای مخابرات تلگرافی و تلکس، سانسور، عدم مخابره و نرساندن آنها، استراق سمع و هرگونه تجسس منع شده‌است.

اما دقیقترین و به روزترین مقررات در این زمینه را می توان مقررات عمومی حفاظت از داده اتحادیه اروپا دانست. مقرراتی که در مورد حفاظت از داده و محرمانگی همه اشخاص و خروج داده در اتحادیه اروپا و منطقه اقتصادی اروپا وضع شده‌است. بدین ترتیب، فرایندهای کسب و کار که اطلاعات شخصی را اداره می‌کنند، باید مبتنی بر «حفاظت اطلاعات از طریق طراحی و به‌طور پیش فرض» باشند؛ یعنی اطلاعات شخصی باید با استفاده از مستعارسازی یا بی‌نام سازی ذخیره شود و و حداکثر محرمانگی به‌طور پیش فرض در نظر گرفته شود، به گونه ای که داده‌ها بدون رضایت صریح به‌طور عمومی در دسترس نباشد و بدون اطلاعات اضافی جداگانه برای تعیین هویت اشخاص قابل استفاده نباشد. هیچ اطلاعات شخصی نمی‌تواند پردازش شود، مگر آنکه تحت مبنای قانونی که به وسیله مقررات مشخص شده، انجام شود یا آنکه کنترل‌کننده یا پردازنده داده‌ها اجازه صریح مختارانه صاحب داده‌ها را دریافت کرده باشد. صاحب داده‌ها می‌تواند در هر زمانی این اجازه را لغو کند.

“کدکاو” هرچند هیچ گونه حوزه فعالیتی در خارج از پهنه جغرافیایی ایران و فارسی زبانان ندارد اما برای حفظ حریم خصوصی کاربران، خود را متعهد به رعایت روح ضوابط و قوانین به روز جهانی (مقررات عمومی حفاظت از داده اتحادیه اروپا) می‌داند. بدیهی است سطح زندگی و همینطور انتظار کاربران ایرانی بسی جلوتر از قوانین موجود در کشور است. در ادامه اصول اساسی در حفظ حریم خصوصی کاربران “کدکاو” را ملاحظه می‌فرمایید.

چه اطلاعاتی از کاربران در کدکاو جمع‌آوری می‌شود؟

به شکلی شفاف و یکسان، صرفا اطلاعاتی از کاربران در “کدکاو” ذخیره می شود که در قالب فرم های مختلف توسط خود کاربر نوشته و با کلیک روی دکمه‌های ثبت یا ارسال به سمت سرورهای “کدکاو” ارسال می‌شود. لذا اطلاعاتی مانند آنچه که در فرم ثبت‌ نام یا ثبت پروژه جدید وارد می‌کنید در سرورهای ما ذخیره و محافظت می شوند. بدیهی است تنها استفاده کننده از این اطلاعات پدید آورنده و مالک اطلاعات یا کاربرانی از “کدکاو” خواهند بود که مجوز استفاده از آن‌ها را مالک در قالب دعوت نامه اعطا کرده باشد.

 

چگونه از اطلاعات استفاده می‌شود؟

استفاده عمده و دائمی که از اطلاعات وارد، ثبت و ذخیره شده توسط کاربران می شود، برای مدیریت نمایش داده‌ها بر اساس سطوح دسترسی و سطوح کاربری خواهد بود. به عنوان مثال قابلیت استفاده از محیط پروژه‌ها یا امکان استفاده از ابزارک ها، بستگی به اطلاعات کاربری و نقش‌های کاربری خواهد داشت. 

استفاده عمده دیگر از اطلاعات شخصی کاربران و پروژه‌های ایشان و یادداشت‌های شخصی می شود، برای انتقال به محیط‌ها و محاسبه‌گرهای دیگر است.

به شکلی شفاف و قابل اطمینان اعلام می شود، “کدکاو” هیچ گونه استفاده ای از اطلاعات کاربران نخواهد داشت و هیچ گاه اطلاعات کاربران خود را در اختیار هیچ شخص ثالثی قرار نخواهد داد.

البته بدیهی است “کدکاو” با استخراج آمار عملکردی کاربران، تحلیل های آماری را خواهد داشت، که محل استفاده آن برای بازطراحی و ارتقا خدمات جدید به کاربران خواهد بود. به عنوان مثال “کدکاو” بر اساس آمار استفاده از بخش‌های مختلف خود و سن و تحصیلات و تخصص های کاربران یا موقعیت جغرافیایی ایشان،امکانات خود را توسعه داده یا خدمات جدیدی را تولید خواهد کرد.

 

چگونه با مدیریت کدکاو در ارتباط باشیم؟

مسیرهای ارتباط با مدیریت کدکاو از طریق نشانی های ذکر شده در صفحه نخست و مشخصا فرم ارتباط با ما است. خواهشمندیم برای ارتباط با “کدکاو” صرفا به مسیرهای فوق بسنده کنید و از سایر نشانی هایی که به عنوان مثال به شخص بنیان گذار مربوط می شود پرهیز کنید.

 

“کدکاو” از اطلاعات کوکی مرورگر کاربران چه استفاده ای می کند؟

به طور خلاصه کوکی‌ها (Cookies) داده‌هایی هستند که بصورت فایل در کامپیوتر کاربران ذخیره می‌شوند و زمانی که یک کاربر از وب‌سایتی استفاده می‌کند، این اطلاعات به سرور وب‌سایت ارسال می‌شوند. نگه‌داشتن کوکی باعث می‌شود که اطلاعات کاربر فراموش نشود. استفاده از کوکی، امکانات مفیدی را برای کاربران و مدیران وب‌سایت فراهم می‌کند.

اما به شکلی شفاف اعلام می شود “کدکاو” در حال حاضر هیچ از عملکردهای کاربران را با استفاده از ابزارهای کوکی مرورگر ها ثبت و ذخیره نمی کند. بدیهی است هر زمانی که تغییری در این سیاست ایجاد شود جزییات آن برای آگاهی و دریافت مجوز از کاربران، به اطلاع عمومی و خصوصی کاربران رسانده خواهد شد.

ابزارک‌های من

در حال توسعه

بر اساس برنامه توسعه کدکاو، این بخش طبق زمان بندی تدوین و منتشر خواهد شد. برای اطلاع از برنامه توسعه کدکاو به صفحه “کدکاو” مراجعه کنید.

برای مشاهده و استفاده از این خدمات باید به عنوان کاربر "ورود " کرده باشید.

در این بخش مقررات ملی مطلبی وجود ندارد
در این بخش مقررات ملی رابطه ای وجود ندارد
در این بخش مقررات ملی جدولی وجود ندارد
در این بخش مقررات ملی تصویر یا نموداری وجود ندارد

ورود | عضویت

از طریق این صفحه می توانید به کدکاو وارد شوید و از خدمات سطح بالاتری به رایگان استفاده کنید. اگر هنوز ثبت نام نکرده اید، از همین جا شروع کنید.

صفحات اصلی کدکاو

کتابخانه

جستجوی پیشرفته

کاو
میزان دقت در جستجوی عبارت
عین عبارت چند کلمه ای را جستجو کن
در عنوان ها جستجو کن
متن کامل مقالات را جستجو کن
فیلتر مباحث
استانداردهای ساختمانی ایران
آیین نامه طراحی ساختمان ها در برابر زلزله - استاندارد 4-2800
سیمان هیدرولیکی
آهک و فرآورده‌های آن
گچ و فرآورده‌های آن
ملات های ساختمانی
سنگ‌های ساختمانی
سنگدانه ها
کاشی سرامیکی
فرآورده‌های سفالی و آجرها
فرآورده‌های سیمانی
قیر و قطران
عایق‌های رطوبتی
عایق‌های حرارتی
شیشه
یراق آلات ساختمانی
رنگ و پوشش‌های ساختمانی
پلیمرهای ساختمانی
چوب و فرآورده‌های آن
آهن، فرآورده‌های آهنی و مصالح جوشکاری
فلزات غیرآهنی
نانو مواد
مقررات ملی ساختمان ایران
مبحث یکم تعاریف
مبحث دوم نظامات اداری
مبحث سوم حفاظت ساختمانها در مقابل حریق
مبحث چهارم الزامات عمومی ساختمانها
مبحث پنجم مصالح و فرآورده های ساختمانی
مبحث ششم بارهای وارد بر ساختمان
مبحث هفتم پی و پی سازی
مبحث هشتم طرح و اجرای ساختمان های بنایی
مبحث نهم طرح و اجرای ساختمان های بتن آرمه
مبحث دهم طرح و اجرای ساختمانهای فولادی
مبحث یازدهم طرح و اجرای صنعتی ساختمانها
مبحث دوازدهم ایمنی و حفاظت کار در حین اجرا
مبحث سیزدهم طرح و اجرای تاسیسات برقی ساختمانها
مبحث چهاردهم الزامات عمومی ساختمان
مبحث پانزدهم آسانسور و پلکان برقی
مبحث شانزدهم تاسیسات بهداشتی
مبحث هفدهم لوله کشی گاز طبیعی
مبحث هجدهم عایق بندی و تنظیم صدا
مبحث نوزدهم صرفه جویی در مصرف انرژی
مبحث بیستم علائم و تابلوها
مبحث بیست و یکم پدافند غیرعامل
مبحث بیست و دوم مراقبت و نگهداری و از ساختمانها
مبحث بیست و سوم الزامات ترافیکی ساختمانها